חנוכה הוא אחד החגים האהובים ביותר במסורת היהודית. זהו חג המציין שמונה ימי הודאה לזכר הניצחון במרד החשמונאים והוא מזוהה בעיקר עם הדלקת נרות. יחד עם זאת, החג מלווה גם בלא מעט סכנות. הדלקת נר חנוכה היא מצווה מדרבנן ועל פיה מדליקים נר בכל ערב מערבי החג. הבעיה מתחילה בהתנהלות לא נכונה ובהפרת הוראות הבטיחות. מדי שנה אנו שומעים על אסונות שפרצו עקב דליקות, שריפות והתפרצות אש בחללים סגורים ופתוחים.
כדאי לנצל את תקופת החג ולהתקין מערכות גילוי אש ומערכות כיבוי אש. מערכות אלו יכולות לשרת את צרכי הלקוח גם הרבה שהחג נגמר, אך היעילות שלהן באה לידי ביטוי במהלך הדלקת הנרות.
סוגי מערכות כיבוי אש אוטומטיות
רוב הלקוחות מעדיפים להתקין מערכות כיבוי אוטומטיות אשר אינן תלויות בהימצאות אדם במבנה. אלו המערכות השכיחות אותן רצוי להתקין עוד לפני חנוכה:
א. מערכות מתזים – זו מערכת המאפשרת התזת מים או חומר כיבוי אחר על ידי ספרינקלרים. המערכת בנויה מרשת של צינורות מים והיא מספקת כיסוי לכל האיזורים בבניין. בנוסף, יש מערכות מתזים עם גלאי זרימה המאפשר העברת התרעה לתחנה המקומית של כיבוי אש.
ב. כיבוי בגז – אלו מערכות המיועדות בעיקר להגנה על ציוד רגיש. הן מכבות שריפות ודליקות ללא שימוש במים. מומלץ להתקין מערכות כיבוי בגז בחדרי תקשורת, מחשבים או ארכיונים. בחנוכה ניתן לראות הרבה ארגוני הייטק המנצלים את מערכות הכיבוי בגז באיזורים בהם מתבצעת הדלקת נרות יחד עם העובדים.
לסיכום, אין סיבה לחכות לאסון וכדאי להתכונן לחנוכה עם מערכות כיבוי אש. המערכות מגנות על הציוד האישי, על הריהוט, על חפצים ועל בני אדם. יש מערכות אוטומטיות לכיבוי אש ומערכות גילוי שתפקידן לתת התרעה בדבר שריפה.